Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Op een druk bezocht Hargapark was er maar een ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning bij de wedstrijd tussen de nummer twee HBSS en de bezoekende koploper DVO’32 uit Vlaardingen.en dat was de brigade van Toon Wolters. Als er een uitslag richting de dubbele cijfers op het bord had gestaan had niemand daar na afloop gek van opgekeken. Maar uitblinkende keeper Ian Slagboom van de bezoekers keerde in de loop van de wedstrijd kansen die bijna niet meer op twee handen te tellen waren.

Na 19 seconden was er al de eerste kans voor HBSS. Joel Meijnckens schoot echter van dichtbij over.. Gevolgd door een kopbal op de paal in de 3e minuut van Marruchen Zimmerman. Tien minuten later was er al de volgende kans maar Leroy van Bueren kopte over.
In de 20ste minuut leek daar dan eindelijk de verdiende voorsprong te komen. Aanvoerder Berkan Bayraktar kopte prachtig via de lat en paal ogenschijnlijk raak. De scheidsrechter keurde de goal goed. Op advies va de grensrechter van DVO draaide de leidsman zijn genomen beslissing terug. Dit was voor HBSS geen reden om gas terug te nemen.

Na 25 minuten verwerkte keeper Ian Slotboom een schot van schot van Batuan Seglam niet helemaal goed. Maar de kopbal van Marruchen Zimmerman uit de rebound ging op de paal.
Op het half uur kopte Leroy van Buren dan eindelijk de 1-0 in uit een indraaiende corner van Naigy Klepke.

Kort daarna stuiitte Joel Meijnckens uit een lange bal van weer Klepke op wederom Slotboom die steeds meer in de wedstrijd groeide en werd steeds belangrijker voor de Vlaardingers want uit een lange pass van nu Batuan Seglam stuitte Berkan Bayraktar tot twee keer op weer Slotboom.
Waar het bij de rust al 5-0 had moeten staan zochten de Schedammers met slechts een doelpunt voorsprong de rust.

In de tweede minuut na rust redde Slagboom weer nu na een kopbal van dichtbij van Joel Meijnckens uit een voorzet van Berkan Bayraktar..Dezelfde Meijnckens schoot na een individuele actie op de achterlijn in het zijnet. Floris Keizerswaard was daarna voor de eerste keer gevaarlijk voor de bezoekers maar zijn schot ging over.

In de 55ste minuut een panklare voorzet van Naigy Klepke maar weer stuitte Meijnckens op Slotboom. Even later een lange pass van achtwruit op Bayraktar die weer keeper Slotboom op zijn weg vond. Het wordt eentonig maar uit een voorzet van Saglam vond nu Faisal Melah in de keeper van DVO’32 een sta in de weg. DVO’32 probeerde iets terug te doen maar een kopbal van weer Keizerswaard ging over.

Daarna uit het niets een discutabele strafschop. Spits Breems trapte op de hiel van Aran Bekaroe die in de volgende stap de spits per ongeluk raakte. Geert Jan van Veen pakte het kadootje uit waardoor de stand op 1-1 kwam. Keeper Steven Lugtmeijer was kansloos.

HBSS rechtte de rug en kort daarna scoorde Marruchen Zimmerman uit een voorzet van Faisel Melah de meerdan verdiende 2-1.In de 78ste minuut kopte Van Veen uit een voorzet van Keizerswaard over. Het laatste kwartier werd bloedstollend. DVO’32 ging van banque spelen waardoor en poogde met Voorzetten van achteruit stiekem een puntje mee te pikken. Maar daardoor kwam er aan de andere kant meer ruimte. Marruchen Zimmerman leek op weg naar de 3-1 maar in het een tefen een duel too de Slagboom zich weer de sterkste. Vlak voor tijd schoot DVO zelfs nog op de paal door weer Breems .

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een meer dan verdiende overwinning voor het met veel passie en strijd spelende HBSS. Een echte teamprestatie waardoor zij nu aan een overwinning volgende week uit in de Schiedamse derby tegen Excelsior’20 de eerste periodetitel binnen kunnen halen.