Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Vooraf was trainer Toon Wolters beducht voor de kracht van het Delftse DHC.  Een geweldige midweekse overwinning op eersteklasser Zuidland was leuk maar op zaterdag gaat pas het echt om het verdelen van de punten en de verwachting was dat dit nog een hele kluif zou worden. Maar na vijf minuten stond er al een stand van 2-0 voor de thuisploeg op het scorebord. HBSS was in die periode veel scherper dan de bezoekers tot afgrijzen van hun trainer John de Letter. Binnen twee minuten kopte eerst aanvoerder Berkan Bayraktar een corner van Zakaria Amrani binnen en een paar minuten later was het spits Junior Albertus die de voorsprong verdubbelde
Normaal gesproken ga je als ploeg dan comfortabeler voetballen maar HBSS ging juist onrustiger spelen met als gevolg veel onnodig balverlies. DHC kwam daardoor beter in de wedstrijd zonder grote kansen te creeren.
In de tweede helft wist HBSS zich te herpakken. De Schiedammers wisten  elkaar qua balbezit weer beter te vinden en dat leidde halverwege de tweede helft zelfs tot de 3-0. Junior Albertus veroverde iets over de middenlijn de bal  en klopte de te ver voor zijn doel staande keeper met een fraai afstandsschot.
DHC probeerde nog wel dichterbij te komen maar als het al een beetje gevaarlijk werd was keeper Steven Lugtmeijer altijd paraat. Zo pake de brigade van Wolters weer een belangrijke zege.