Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Trainer Toon Wolters was een trotse trainer na de thuiswedstrijd tegen concurrent Berkel. Ondanks twee weggegeven doelpunten en de daarbij horende teleurstelling rechtte zijn ploeg de rug en sleepte een prima 3-2 overwinning uit het vuur. Hierdoor steeg de ploeg twee plaatsen naar een (voorlopig) veilige positie.

De eerste twintig minuten was het van beide kanten voorzichtig spel wat de boventoon voerde. Via Leroy van Bueren was HBSS dicht bij de openingstreffer maar hij stuitte op de Berkelse doelman. In de 35ste minuut kwam die alsnog. Naigy Klepke trapte direct een  hoekschop effectvol achter dezelfde doelman. Tot de rust gebeurde er verder weinig vermeldenswaardig.

Na de rust was het Shay van Liempd die na een pass van Batuhan Saglam met een individuele passeeractie de voorsprong verdubbelde naar 2-0. De thuisploeg zat op rozen maar keek nog geen tien minuten later naar een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Bij de eerste goal werd verzuimd de voorzet er uit te halen en bij de tweede ging doelman Elton Evora opzichtig in de fout.
De bezoekers roken bloed en HBSS kwam steeds meer onder druk te staan. Maar buiten een bal op de lat leidde dat niet tot grote kansen voor Berkel in die periode. Langzaam kwam HBSS weer beter in de wedstrijd.  Jordao Pattinama verzuimde halverwege de tweede helft om de 3-2 te scoren. In een rechtstreeks duel met de keeper kwam de laatste als winnaar uit de strijd. In de 70ste minuut kwam dan toch de broodnodige voorsprong voor de equipe van Wolters. Naigy Klepke mikte nu een hoekschop op het hoofd van verdediger Anthony Bentem die raak kopte.
Berkel ging meer de  aanval zoeken en dat gaf ruimte aan HBSS. De pijlsnelle Kevin dos Santos passeerde de linksback en gaf een voorzet aan Leroy van. Bueren.  Deze nam de bal knap aan maar schoot de bal bovenop de lat. De laatste vijf minuten werden nog hectisch maar doelman Elton Evora zorgde met twee cruciale reddingen dat de thuisploeg juichend het veld kon verlaten