2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Op bezoek bij Nieuwerkerk heeft HBSS een knappe overwinning behaald.

Nieuwerkerk, vorig jaar net niet gepromoveerd naar de 1ste klasse, heeft  een goed voetballende ploeg met snelle buitenspelers en een fysiek sterke spits. Het had in de 1ste helft ook het meeste balbezit maar de ploeg van trainer Toon Wolters speelde zeer gedisciplineerd waardoor de thuisploeg eigenlijk geen kansen creëerde. Het waren zelfs de Schiedammers die de meeste aanspraak maakten op de openingstreffer. Nadat er al een aantal kansen waren gemist gaf een aanval via Zakaria Amrani en Junior Albertus uiteindelijk Jordao Pattinama de mogelijkheid om binnen het strafschopgebied de bal fraai boven in de rechterhoek te schieten (0-1).
De Schiedammers konden de voorsprong maar een kwartier vasthouden. Vlak voor rust vond de thuisploeg toch een gaatje in de solide afweer en hun aanvallende middenvelder  liet de bekwame keeper Steven Lugtmeijer kansloos met een fraai schot in de rechterbovenhoek.
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nieuwerkerk probeerde het wel maar HBSS kwam nooit echt in gevaar. De verdediging met Randy Evora, Anthony Bentem en  Berkan Bayraktar neutaliseerde elk gevaar. Daarvoor ondersteund door de middenvelders Leroy van Bueren en Batuan Saglam. HBSS was dichtbij de voorsprong maar zag de keeper van Nieuwerkerk  een schot van weer Pattinama net over de lat tikken.
Met nog 20 minuten te spelen begon de snelle Kevin Santos aan een solo. Na twee man te passeren schoof hij de bal naar Naigy Klepke die beheerst de 1-2 binnen schoot.
De oranjehemden kwamen daarna niet meer in gevaar met een verdiende overwinning als gevolg.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SC Monster.