Henk van Riessenlaan 2 -6
2626AB
DELFT
tel. 015-2613697

De ploeg van trainer Toon Wolters wist dat het goede zaken zou doen wanneer het nog meer afstand zou nemen van het lager geklasseerde Vitesse Delft. In een meer spannend dan goede wedstrijd wonnen de Schiedammers met 2-3.

In het begin van de wedstrijd waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij. Dat resulteerde al in de 3e minuut in de 0-1 voorsprong.
Leroy van Bueren gaf de bal breed op Jordao Pattinama die de bal bekeken in de rechterbenedenhoek plaatste.
Kort daarna gaf dezelfde Van Bueren een pass op Shay van Liempd die de bal met  zijn borst op Kevin Santos terug legde.  Zijn schot werd door de keeper gekeerd.

In de tiende minuut was daar dan toch de ruimere voorsprong. Naigy Klepke  wist Leroy van Bueren te bereiken en deze fabriceerde een heerlijke lob over de kansloze keeper (0-2).

HBSS verzuimde om door te drukken en in de 20ste minuut kreeg men de 1-2 om de oren. Aanvaller Sjerp van de thuisploeg kopte de bal achter de net 18-jarige basisdebutant Reza Tondpour.
Daarna was HBSS het even helemaal kwijt. In de 23ste minuut moest Tondpour eerst redding brengen op een schot van afstand. In dezelfde minuut haalde Stefano Goncalves met een uiterste krachtinspanning een bal van de lijn en uit de daaruit voortkomende corner verdween de bal slechts net naast de goede kant van de paal voor de bezoekers.
HBSS was wakker geschud en de weer solide spelende rechterverdediger Aran Bekaroe bereikte met een lange  pass Leroy van Bueren die medeaanvaller Shay van Liempd in stelling bracht. Maar de laatste zag zijn doelpoging gekraakt

Na de rust golfde het spel op en neer.  Beide ploegen hanteerden op het hobbelige veld veelal de lange bal.
In de 60ste minuut keerde Reza Tondpour een afstandsschot maar kreeg de bal niet genoeg naar de zijkant waardoor Sjerp zijn tweede van de middag wist te maken (2-2).
HBSS leek te bezwijken maar de ploeg rechtte de rug. Naigy Klepke gaf een dieptepass op Kevin Santos. De snelle speler controleerde de bal en ging het zestienmeter gebied in waar hij door een verdediger van Vitesse Delft werd neergehaald. De toegekende penalty werd door Jordao Pattinama onberispelijk binnen geschoten (2-3).
De thuisploeg had nog ruim twintig minuten om de broodnodige punten binnen te halen en wisselde aanvallend om met va banque spel tot resultaat te komen. Maar meer dan een aantal door Tondpour  onschadelijk gemaakte voorzetten kwam de thuisploeg niet.
De HBSS'ers sleepten zo met teamspirit de overwinning binnen.