Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

De ploeg van Toon Wolters was tot vijf minuten voor tijd zeker van een plek in de volgende bekerronde maar in een tumultueuze slotfase ging Heienoord er alsnog met een 1-2 overwinning vandoor.

Qua kansenverhouding was de uitslag geen goede afspiegeling van de wedstrijd al had de uitploeg wel het meeste balbezit.

Heinenoord, dat zich dit seizoen bewust in de regio Zuid heeft ingeschreven om zo makkelijker een terugkeer naar de eerste klasse te bewerkstelligen, kwam de eerste helft met slechts een 1-0 achterstand goed weg. Zelf creëerde het weinig kansen maar alleen al de vliegensvlugge Kevin Santos had tot twee keer toe kunnen en eigenlijk moeten scoren. In de vijftiende minuut schoot hij in vrije positie de bal vanaf een meter of acht naast en even later strandde een schot van hem vanaf dezelfde afstand op de benen van de uitgelopen keeper. Met zijn snelheid hield hij de verdediging van Heinenoord erg bezig

Net na het half uur  was daar dan toch de 1-0 voorsprong.  De van CWO overgekomen Jordao Pattinama  krulde de bal  vanaf links effectvol met veel precisie mooi in de verre hoek. Vlak voor rust was een afstandschot van  Anthony Benthem wel weer een prooi voor de keeper van Heinenoord.

Vrij snel in de tweede helft moest Wolters noodgedwongen wisselen. De sterk spelende Randy Evora werd uit voorzorg gewisseld waardoor de eveneens goed spelende Leroy van Buuren noodgedwongen van de voorhoede naar de achterhoede  verhuisde.  HBSS kon daardoor moeilijker de bal voorin vasthouden en minder onder de druk van Heinenoord uit voetballen. Ook al omdat Kevin Santos tegelijkertijd licht geblesseerd het veld moest verlaten.

Toch kreeg de thuisploeg in de 65ste minuut nog een levensgrote kans.
Een voorzet van Naigy Klepke werd door de ingevallen Junior Albertus ineens op de goal geschoten maar zijn effectvolle schot  eindigde op de lat.
Heinenoord had aan een gelijkspel voldoende voor de volgende ronde en ging in het laatste kwartier daar naar op zoek.
Maar keeper Steven Lugtmeijer toonde tot twee keer toe zijn uitstekende kwaliteiten.
Bij een uitbraak via de ingevallen Brian Leons leek HBSS alsnog de voorsprong te kunnen uitbouwen maar in plaats van de bal breed te leggen op de meegelopen Ronald Antonya verslikte de aanvaller zich met de bal in het uitgestoken been van een verdediger.
En toen opeens lag na een enorme scrimmage via een tweetal klutssituaties in de 86ste minuut de bal in het doel van Lugtmeijer (1-1).

HBSS besloot daarna va banque te spelen om alsnog de broodnodige overwinning te behalen. In de 90 ste minuut eiste de grensrechter van Heinenoord de negatieve hoofdrol echter voor zich op. In de eerste helft was hij bij onterecht voor buitenspel vlaggen al twee keer door de scheidsrechter genegeerd toen hij besloot om ruim op de helft van HBSS  een bal die duidelijk over de zijlijn was gegaan door Heinenoord niet af te vlaggen waardoor er een voorzet gegeven kon worden die leidde tot de 1-2. Mede vanwege minder allert reageren van de verdediging van HBSS  die in de veronderstelling was dat er alsnog voor een ingooi gefloten zou worden.
Direct onstond er veel tumult op het veld maar het doelpunt bleef staan.
In de laatste minuut van de wedstrijd leek de verdiende gelijkmaker toch nog te vallen. Maar  directe vrije trap van Klepke verdween keurig over de muur maar had net te weinig snelheid om de keeper te verslaan.

Zo eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor de oranjehemden.
Desalniettemin gaf het vertoonde spel genoeg vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd waarbij het Vlaardingse CION op bezoek komt. De  aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.