Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 23

Achterweg 1
3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag werd in Goudswaard op het voor velen ongelukkige tijdstip van 5 uur in de middag afgetrapt voor de allereerste thuiswedstrijd van de nieuwe fusieclub Fortuna Be Quick. Tegenstander was HBSS Zondag dat ook een primeur kende als debutant in het zondagvoetbal en dus de eerste wedstrijd ooit speelde als zondag team namens de Schiedammers . Naar aanleiding van het afschuwelijke truckongeval op de naburige Zuidzijde van vorige week zaterdag, werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Tevens hingen de vlaggen halfstok en droegen alle spelers uit Piershil en Goudswaard een rouwband. Na een kwartier spelen keken de bezoekers uit Schiedam al tegen een 2-0 achterstand aan door toedoen van Thimo Herrewijnen. Een kwartier voor rust deed HBSS iets terug toen Soufian Saissay eigenlijk uit het niets na een verdedigingsfout doelman Bryan Huijzers kansloos liet: 2-1. Uiteindelijk stokte de teller op 6-1.

Dat HBSS (zondag) nog lang niet op elkaar ingespeeld is bleek een understatement. Op moment van start van de wedstrijd had de ploeg van trainer/speler Hulskamp door diverse omstandigheden nog geen enkele gezamenlijke training in de benen. Grote man aan de kant van Fortuna Be Quick was Thimo Herrewijnen, die vier van de zes doelpunten voor zijn rekening nam en bij de treffers van Joeri Heistek en Jacco Vink de assists verzorgde. Het was aan trainer/doelman Lars Hulskamp te danken dat de formatie uit de Hoekse waard de dubbele cijfers niet haalde. “Toch ben ik blij dat de kop eraf is en dat we kunnen gaan bouwen aan iets moois. Ondanks dat we nog niet getraind hebben ben ik ervan overtuigd dat wij genoeg potentie hebben om met veel inzet leuke dingen te kunnen gaan doen”, aldus een vermoeide Hulskamp na de wedstrijd.