Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Zelden zal er zoveel commotie geweest zijn omtrent een wedstijd van onze veteranen helden. Een rits van scenario schrijvers is meermaals ingeschakeld geweest om de suspens, emotie en relevantie van een voetbalwedstijd in woorden te vatten. Tja, na het zien van de wedstrijd tegen PKC vanmiddag, op een zonovergoten Harga park, kunnenn deze scenario´s linea recta de prullenbak in.
Wat te denken van een scheidsrechter die een strapschop laat overnemen, doelpunten dan wel afkeurt, dan wel goedkeurt en bovendien te vroeg of te laat (af) fluit. De eerste penalty was volgens de nemer goed genomen, wat de redding van de keeper des te bijzonderder maakt.
Het veteranen team bestaat volgens de overlevering uit fitte, niet fitte, slanke en volslanke spelers.
Dit verhaal gaat over een volslanke speler. Nadat een kolos het eerste deel van de eerste helft een bliksem McQueen van de tegenstander met gedoseerd geweld in de onzichtbaarheid dreef, verscheen in de  22.5 minuut een man in het veld, een man met de naam Robin.

Robin
Luister naar de naam, las een pauze in, denk opnieuw en fluister, zeg en daarna schreeuw de naam ROBIN.
Zie hem zich in de kleedkamer het shirt van een reservespeler inhijsen. De meewarende blik van de medespelers zijn op hem gericht. Kan hij, Robin, deze aalvlugge tegenstander wel de baas, zijn postuur vergelijkend naast dat van hem.
De eerste run laat de wenkbrauwen fronsen, wat een snelheid heeft PKC's  nummer 9. Robin knokt zich terug middels een fenomenale positionele opstelling en kruipt voor de man. Zie zijn blik naar de kant, tss wat nou langzaam, ik heb m in mijn zak en verstuurt in dezelfde tijd een splijjtende pass. Goed het resultaat was de strafschop, maar die hebben we al besproken. Het verhaal van de zwaluw en de zomer flitste door menigeens hoofd, maar niet door dat van Robin. Robin, onze Robin vrat m op, met huid en haar en met zoveel gruwelijke passie, zodat nummer 9  in helft 2 naar de andere kant vluchtte, op de loop voor Robin, onze Robin die te traag zou zijn. Onze Robin  groeide en groeide en groeide. De bank van HBSS had het niet meer en scandeerde zijn naam: ROBIN, ROBIN, ROBIN.
En toen ja toen werd het 4-4 en was de wedstrijd afgelopen, de wedstrijd van de wederopstanding van Robin, onze Robin.