Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 20

Buurtweg 124
2244AJ
WASSENAAR
tel. 070-5179083

Ook de tweede bekerwedstrijd ging voor de brigade van Toon Wolters verloren. Tegen het Wassenaarse Graaf Willem VAC werd een 4-2 nederlaag geleden.
In deze wedstrijd deed de slechte eerste helft de oranjehemden de das om. Trainer Wolters kon zijn ogen niet geloven de eerste 45 minuten. HBSS speelde inspiratieloos en kwam overal op het veld te laat in de duels. De thuisploeg gooide wel gedrevenheid in de strijd en bereikten door de matige houding van de bezoekers met een 2-0 voorsprong de rust. Wolters gaf in de rust op rustige wijze weer wat hij in het vervolg van zijn brigade verwachtte. Binnen 5 minuten resulteerde dat in drie uitgelezen mogelijkheden. Lat , een reddende speler op de doellijn en een niet gegeven strafschop na een overtreding op Zimmerman door de keeper stonden de aansluitingstreffer in de weg. In de 60ste minuut kwamen de bezoekers via een mooi genomen vrije trap van Naigy Klepke verdiend dichterbij. HBSS ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar uit het niets werd het 3-1 en kon men weer van voor af aan beginnen. HBSS toonde wilskracht en veerkracht en wist via Dan Browne met een gedrukt afstandsschot de aansluitingstreffer te scoren. Wolters bracht drie verse wissels waaronder de 17-jarige Jan Brokling in om minimaal een gelijkspel of meer te bereiken. De thuisploeg probeerde met counters onder de Schiedamse druk uit te komen. Dat lukte een kwartier voor tijd, 4-2. Nog gaf HBSS zich niet gewonnen. Maar het lukte het de bezoekers niet meer om weer dichterbij te komen. Een dure les voor HBSS. Kwaliteit alleen is niet voldoende als men geen gedrevenheid en gretigheid toont.