Veertig Morgenweg 2
3202LN
SPIJKENISSE
tel. 0181-613130

Uit bij SC Botlek heeft de ploeg van Toon Wolters een zwaarbevochten maar verdiende overwinning geboekt.  De Schiedammers trokken de wedstrijd  met 1-3 over de streep.

De eerste 25 minuten was er niks aan de hand voor HBSS. Ze waren de bovenliggende partij

10e minuut. Na combinatie Joel Meijnckens  en Berkan Bayraktar wordt het schot  van Batouan Saglam in eigen doel gewerkt door een verdediger  van Botlek. (0-1).  HBSS ging door waar ze mee bezig waren namelijk rustig het spel dicteren.

In de 29ste minuut een voorzet van  Meynkes  op Bayraktar. In plaats van zelf te koppen legt hij de bal terug op Marruchen Zimmerman die half volley de 0-2 binnen schiet.

Daarna begon de ellende voor HBSS. Na een luchtduel valt Dikkie Bontes na het neerkomen op zijn tegenstander. Onbegrijpelijke penalty tegen. Ondanks dat keeper Steven Lugtmeijer met zijn vingertoppen de bal nog beroerd wordt het toch 1-2 tien minuten voor de pauze.

Na de pauze ging SC Botlek wat meer druk naar voren geven maar op zich niets verontrustends. Tot de 58ste minuut....
Na een eerste discutabele gele kaart in de eerste helft na een gewoon duel zorgt een tweede discutabele gele kaart omdat hij verbaal reageerde op uitlatingen vanaf de Botlek-bank voor een rode kaart voor aanvoerder Bayraktar. HBSS moest het laatste half uur met tien man verder. Sc Botlek ging lde lange bal hanteren. Keeper Lugtmeijer moest een paar keer handelend optreden en zelfs aanvaller Meijnckens moest een keer met een onhaal de bal van de doellijn halen. HBSS vocht voor elke meter en na een combinatie tussen  Meijnckens en Kevin Santos  schiet Obrean Cronie in de 68ste minuut zelfs de 1-3 binnen.   Twee minuten later sloeg de vlam in de pan. Routinier Zimmerman werd verbaal onheus bejegend en gaf zijn tegenstander een duw. De scheidsrechter trok rood waardoor de uitploeg met negen man moest zien te consolideren. In het vervolg van de wedstrijd kopte de thuisploeg nog wel op de  paal waarna de bal op curieuze wijze de doellijn niet passeerde . Na het laatste fluitsignaal vielen de spelers elkaar moegestreden in de armen. Een geweldige teamprestatie met een zwart randje door twee uitsluitingen.