Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Op het zonovergoten Hargapark speelde kampioen HBSS zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen degradant Rijnmond Hoogvlietsport. De bezoekers toonden zich uiterst sportief door bij het opkomen voor de wedstrijd van de teams een erehaag voor de Schiedammers te vormen.
In de 16de minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. De pijlsnelle Kevin Santos passeerde op rechts een aantal verdedigers en hield op de achterlijn het overzicht door de bal terug te leggen op routinier Marruchen Zimmerman die de 1-0 binnen schoot. Verdedigend stond het goed bij het team van Toon Wolters. Leroy van Bueren, Batuhan Saglam en Yassine Belghar hebben naast hun verdedigende kwaliteiten ook nog eens de technische bagage om vooruit te durven en kunnen voetballen.
Daarbij zorgden middenvelders Siebren Hoekstra, Miloud bel Hasani, en Eder Ramos ervoor dat de bezoekers uit Hoogvliet in toom gehouden werden. Al moest keeper Steven Lugtmeijer wel een keer zijn uitstekende kwaliteiten tonen bij een schot van dichtbij van het bezoekende team van trainer Hans de Heer. HBSS had de hele eerste helft het heft in handen maar wist niet veel uitgespeelde kansen te creëren.

Trainer Toon Wolters bracht in de rust de verse wissels Aran Bekaroe, Obrean Cronie en Okan Yabasun in. HBSS probeerde met de fysiek sterke maar nog niet geheel fitte Junior Albertus als aanspeelpunt de marge uit te bouwen. Het lukte de oranjehemden maar niet om de wedstrijd in een vroeg stadium op slot te gooien. Waarbij de ranke Naigy Klepke de pech had dat zijn assists niet tot doelpunten werden omgezet omdat achtereenvolgens Junior Albertus, Kevin Santos en Obrean Cronie van dichtbij de keeper van de uitploeg niet wisten te passeren. Wolters bracht later ook nog Jesaja Dias en Ayrton de Brita Almeida in. Uiteindelijk was het toch Obrean Cronie (niet geheel fit en de laatste weken sterk op dreef) die met een bekeken schot uit weer een assist van Naigy Klepke in de 77ste minuut de bevrijdende 2-0 op het scorebord schoot. Het echte hoogtepunt van de middag voor de brigade van Toon Wolters kwam na de wedstrijd. De hele selectie werd na het laatste fluitsignaal in de kantine toegezongen door de jonge HBSS-pupillen en broerties Joep en Sem. Die hun zelf geschreven kampioenslied onder groot enthousiasme van de selectie en vele bezoekers verschillende malen ten gehore brachten.