3121KK
SCHIEDAM
tel. 010-4706338

Excelsior'20 - HBSS 2-2

Op een druk bezocht Thurlede eindigde de Schiedamse derby tussen Excelsior 20 en HBSS in een 2-2 gelijkspel. Waarbij thuiskeeper Robin Hos zich ontpopte tot man van de wedstrijd.  Daarmee liepen de bezoekers de eerste periodetitel mis die nu naar DVO'32 uit Vlaardingen gaat.

Vooraf deed de entourage van de thuisclub er alles aan om de wedstrijd op het abominabele hoofdveld  door te laten gaan. Tot enkele minuten voor aanvang werden de kruiwagens vol zand nog  geleegd op het veld. Het was duidelijk dat de thuisploeg ten koste van alles wilde voorkomen dat deze derby op het nagelezen kunstgrasveld werd gespeeld waarbij de technisch vaardiger ploeg van Toon Wolters in het voordeel zou zijn. Excelsior 20 wilde er een "vechtwedstrijd" van maken en zo geschiedde.

De zwart-witte formatie ging bij elk duel vol de strijd aan en HBSS moest er in mee. Dat leverde uiteindelijk een wedstrijd op van vooral spanning in plaats van kwaliteit.
In het eerste gedeelte gebeurde er voor beide doelen niet veel totdat rond de 19e minuut Dani Ruiz Sabaria van de thuisploeg vanaf de rand 16 metergebied de bal met rechts in het vijandelijk doel schoot. Keeper Steven Lugtmeijer gleed weg op het veld en kon daardoor de 1-0 nier voorkomen.
De bezoekers gingen direct op zoek naar de gelijkmaker.. Naigy Klepke bereikte met een dieptepass achter de defensie Obrean Cronie die echter stuitte op de uitgekomen Hos . Even later schoot Joel Meijnckens na een individuele actie voorlangs. Na een half uur was Hos opnieuw de bovenliggende partij. Nu op een schot van weer Cronie. Excelsior 20 probeerde vooral via de counter gevaar te stichten maar zonder kansen te creëren. Vijf minuten voir rust was daar dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Uit een assist van Cronie schoot Meijnckens onberispelijk raak, 1-1.

Direct na rust kwamen de bezoekers op 1-2 via Leroy van Bueren. Hos liet, wel of niet gehinderd de bal los en de bezoekers profiteerden.
HBSS had controle over de wedstrijd en ging op zoek naar de genadeklap. Weer Klepke bereikte met een dieptepass de op volle snelheid liggende Meijnckens. Waar iedereen verwachtte dat hij met een simpele beweging de uitkomende Hos zou pasereren om de 1-3 binnen te schuiven besloot hij de bal op het vrijgekomen doel te schieten. De bal ging daarbij net langs de verkeerde kant van de paal. Excelsior 20 ging nog meer risico's nemen waardoor er volop ruimte voor de oranjehemden kwam. Klepke bereikte Meijnckens in de diepte die de bal voorgaf aan de vogelvrij staande aanvoerder Berkan Bayraktar. Vanaf de rand 16 had de routinier zijn vizier niet op scherp staan. De bal ging hoog over. Een ongeschreven wet is dat wanneer je zelf de kansen niet benut je de deksel op je neus krijgt.  Eerst was Vince Timmers dichtbij de gelijkmaker via een naast geschoten vrije trap maar in de 78ste minuut stond Dennis Venzelaar opeens helemaal vrij op 6 meter van keeper Lugtmeijer die nog wel een hand achter het schot kreeg maar net niet voldoende om de 2-2 te voorkomen.
Gezien de stand bij DVO'32 wist de staf van Wolters dat alleen een zege de periodetitel op zou leveren. In het laatste gedeelte van de wedstrijd brak het hoofdstuk Hos aan. Een vrije trap van Klepke tikte hij ternauwernood over de lat. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam hij en zijn ploeg goed weg toen bij een scrimmage op de doellijn een goal van Bayraktar om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Maar de beste redding verrichtte hij toen hij ruim in blessuretijd een geweldig afstandsschot van de ingevallen Dikkie Bontes met een katachtige redding onschadelijk maakte .
Na het laatste fluitsignaal werden de verhoudingen nog beter zichtbaar. Gelukzalig zochten de spelers van de thuisploeg de kleedkamers op na hun tiende punt in vier wedstrijden. Zij kregen de wedstrijd waar zij op gehoopt hadden. Zwaar teleurgesteld dropen de bezoekers af wetend dat zij na een matige wedstrijd van hun kant  met het tiende punt uit de laatste vier wedstrijden de beloning door hun vingers zagen glippen.