Marathonweg 75
3132LA
VLAARDINGEN
tel. 010-4351062

Koploper -en aanstaand kampioen- HBSS heeft in Vlaardingen een overwinning geboekt op DVO’32. Echt makkelijk ging dat overigens niet, hoewel de Schiedammers voortvarend uit de startblokken schoten.

Al in de 1e minuut diende DVO’32- doelman Ian Slagboom zich namelijk te strekken op een afstandsschot van zo’n 25 meter van Aran Bekaroe; Slagboom verwerkte de pegel tot een hoekschop. Kort daarna maakte Nick Rutten een inschattingsfout waardoor de attente Berkan Bayraktar plots vrij voor Slagboom verscheen; hij faalde niet: 0-1. De thuisploeg begon overigens vrij slap aan de wedstrijd, maar herstelde zich vervolgens wel. In de 9e minuut leverde dit herstel een 1e kans op toen Floris Keizerwaard vanaf de linkerkant een voorzet op maat afleverde op Tim Kievit, maar die wist HBSS- goalie Steven Lugtmeijer niet te verschalken. In de 15e minuut kwam HBSS goed weg toen de goed spelende Keizerwaard een pegel van 30 meter via de onderkant van de lat weer het veld in zag caramboleren. De rebound werd vervolgens door Nico Huijer via de buitenkant van de paal naast geschoten. Daarna stichtte DVO’32 niet veel gevaar meer, terwijl Marruchen Zimmerman namens HBSS een kopbal door Slagboom gekeerd zag worden. HBSS had gedurende het 1e bedrijf dan wel wat meer balbezit, de Schiedammers oogde echter wel wat gemakzuchtig.

De 2e helft was aantrekkelijker. In de 59ste minuut zag Batuhan Saglam zijn inzet door Slagboom gekeerd, en nog geen twee minuten later was diezelfde Saglam wel succesvol toen hij met een zondagsschot toch een 2e Schiedamse treffer wist te produceren. HBSS probeerde vanaf dat moment direct door te drukken met een kans voor Tobi Fasanya, maar ook deze keer was Slagboom op zijn post. Niet veel later kreeg de DVO’32- goalie dan ook nog in een tijdsbestek van een paar seconden de hulp van paal én lat bij pogingen van respectief Zimmerman en verdediger Levi Spencer. In de 71ste minuut speelde de paal aan de andere zijde ook een ‘hoofdrol’: Floris Keizerwaard teisterde de staander naast Lugtmeijer. Kort daarna wist DVO’32 de marge dan toch tot één treffer te verkleinen; het was invaller Christopher Rojer die raak schoot. Met nieuw elan probeerde de thuisploeg op zoek te gaan naar de gelijkmaker, een gelijkmaker die wellicht -kijkend naar het totale spelbeeld- nog verdiend geweest zou zijn ook. Het was echter O’brean Cronie die namens HBSS in de 88ste minuut de wedstrijd definitief op slot gooide: 1-3.

Door: Leo Kattestaart