Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Waar in Februari na een droevige wedstrijd de punten in Geervliet gelaten moesten worden was het vandaag anders. In ieder geval leek het anders te gaan want een werkelijk unieke bliksemstart bracht HBSS in een zetel tegen middenmoter GHVV’13.

Vanaf de aftrap kwam de bal bij Miloud bel Hassani die slechts 19 tellen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Julia van Es vanaf een meter of 25 een zaterdagsschot losliet. GHVV’13 doelman van Trigt verkeek zich op deze lange afstandsbal en dus kon HBSS ruim binnen de eerste minuut juichen. Al na 4 minuten was het daarna middenvelder Aran Bekaroe die een afgeslagen corner ook achter van Trigt schoot en dus leek Wolters zich met een hele snel 2-0 voorsprong op te kunnen gaan maken voor een rustige middag. Niets was minder waar want gaandeweg het eerste bedrijf nam GHVV’13 , zonder overigens groots te spelen , het heft in handen en teisterde de ploeg meermaals het aluminium rond HBSS-goalie Tenekecioglu. Ook moesten de doelman en even later zijn rechter verdediger Erikson Santos Oliviera sterk handelend optreden om acties van de GHVV voorwaartse onschadelijk te maken. Slechts éénmaal troffen de gasten doel, na een half uur spelen bracht Brian van Dam de marge op één en daarmee riep HBSS dus alsnog een lastige middag over zich af. Zonder de geblesseerde Belghar en Zimmerman , die naast de langdurig afwezigen Tijdeman en Wolters langs het veld bleven, had HBSS het zwaar en wisten beiden ploegen het publiek niet te vermaken. De rust werd behaald met de minimale voorsprong en ook in het tweede deel van de wedstrijd werd het er niet beter op. Doordat een zeker lijkend doelpunt , de bal kwam vanaf de lat zeer waarschijnlijk terug op de grond achter de doellijn , door velen en inclusief de verder goed leidende Mevrouw van Es over het hoofd gezien won HBSS deze wedstrijd zij het met de hakken over de sloot. Wederom dus een driepunter voor Oranje-Zwart waarmee het doel , behalen van een promotie kans via de nacompetitie , nu wel heel erg dichtbij komt.

Aanstaande dinsdag, als buurman VFC officieus kampioen kan worden in een rechtstreeks duel met runner up Zuidland , spelen de Schiedammers in Maasland tegen MVV’27 waarna volgende week zaterdag wederom een thuiswedstrijd wacht tegen de huidige rodelantaarndrager OVV Oostvoorne.