Trimpad 14
3118JJ
SCHIEDAM
tel. 010-4706678

Het werd, zeker voor de neutrale toeschouwer- een enerverend duel tussen HBSS en Rijnmond Hoogvliet Sport. Aan het eind van de rit stond er een 3-3 gelijkspel op het scorebord en waren beide trainers van mening dat er meer voor hun team had ingezeten als men alerter was geweest en de spelers op sommige momenten betere keuzes hadden gemaakt.

De eerste tien minuten waren voor de bezoekers. Zij beslisten veel fysieke duels in hun voordeel en kwamen uit een vrije trap op 0-1. Keeper Serhan Tenekecioglu pareerde in eerste instantie de ingeschoten bal maar een van de rappe aanvallers van Rijnmond HS was er als de kippen bij om alsnog de bal er in te schieten. Zoals wel vaker dit seizoen is gebleken lijkt het wel of de ploeg van Toon Wolters dan pas wakker wordt. Plotseling werden de duels wel gewonnen en verplaatste het spelbeeld zich steeds meer naar de groen-gele helft. Uit een voorzet wist spits Assad el Harti de mee opgekomen Leroy van Buren te bereiken die de gelijkmaker binnen schoot (1-1). Rijnmond HS was het even helemaal kwijt en halverwege de eerste helft wist Naigy Klepke de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong te schieten. HBSS was de rest van de eerste helft de overheersende ploeg al moest men wel alert blijven op de snelle tegenstoten van de bezoekers. Als Bouattan Saglam iets preciezer de bal vlak voor rust had ingeschoten was de voorsprong zelfs uitgebreid.

HBSS kon verwachten dat de bezoekers gedreven aan de tweede helft zouden beginnen. Ondanks dat trainer Wolters ze daar op had voorbereid lag binnen twee minuten de gelijkmaker 2-2 in het doel.
De thuisploeg moest zich herpakken, zeker nadat in de 52ste minuut na een foute inspeelpass van een HBSS-verdediger Rijnmond HS zelfs op een 2-3 voorsprong kwam.

De thuisploeg moest vooruit om een beter resultaat te halen maar de verdediging onder leiding van de weer prima spelende Leroy van Bueren moest bedachtzaam blijven op snel uitgevoerde counters. De thuisploeg heeft nog steeds veel potentiele basisspelers in de lappenmand en Wolters besloot in de jacht op minmaal de gelijkmaker toch de nog niet helemaal fitte Issy Adsalmis in te brengen. HBSS creëerde steeds meer kansen. Klepke zag een mooie vrije trap nog tot corner verwerkt worden door de keeper maar diezelfde keeper was in de 80ste minuut kansloos op een werkelijk prachtig genomen vrije trap van de ingevallen Adsalmis (zie video). Hierdoor kwam de stand op 3-3. Vanaf dat moment kon het werkelijk alle kanten op. Beide ploegen gingen voor de winst waarbij de beste kansen voor de thuisploeg waren maar uiteindelijk moesten de ploegen met een gelijkspel genoegen nemen.